Valpar

Äntligen!

Valpar födda 29 juni e SEUCh Andiamo (”Dino”) och Irma la Douce vom Furlbach (”Irma”).  Det blev 9 totalt: 4  hanar och 5 tikar.  De är leveransklara i slutet av augusti. Detta blir min första LUA kull!

Kullen består av 3 svarttecknade hanar och en levertecknad hane,  4 levertecknade tikar och en svarttecknad tik. Alla hör. Fullpigmenterade.  Ingen blaffa och ingen blåögd.

Uppdatering 19 augusti.  Gentesten visade att endast en valp är LUA, en levertecknad tik och den stannar här tillsvidare. Övriga valpar är HUA, dvs de har hög urinsyra som vanliga dalmatiner. Jag blev lite besviken faktiskt.

Den inbokade BAER hörseltesten på Blå Stjärnan 17 augusti blev inställd p g a att apparaten visade sig vara sönder. Detta var efter att jag packat in alla valpar i bilen, kört till djursjukhuset, lastat in dom, väntat i väntrummet, väntat i undersökningsrummet, fått 4 valpar sederade…. Sen var det bara att väcka upp de sederade packa ihop och köra hem. Utan hörseltest. Tala om antiklimax. Tack och lov vet jag att alla hör. Däremot har jag ingen uppfattning om det finns unilaterala i kullen. Valparna börjar levereras till sina hem 25 augusti.

I sin helhet är det en jättefin kull och jag är mycket nöjd. Har lagt ut bilder på valparna vid 6 v alla uppställda, med huvudbild och namn Finns på min FB. Inlägget är offentligt så alla kan se.

Uppdatering 28 augusti:  En hanvalp kvar!

Ridotto Yaromir, levertecknad. Lovande, korrekt valp. Vill gärna få en egen bra familj med tid och intresse för en dalmatiner.

Uppdatering 18 september:

Ridotto Yaromir söker aktiv och hundvan familj med tid och engagemang. Yaromir är miljötränad och socialiserad. Har träffat massvis med människor, vuxna och barn, van med andra hundar inte bara dalmatiner, åkt bil utan problem, går fint i koppel, kommer när man ropar och van med det mesta som förekommer i ett hushåll (skramlande kastruller, dammsugare, golvmoppar…). Positiv och glad valp. Yaromir levereras med 12 veckors vaccination och vilande försäkring i Sveland. Givetvis ombesiktigad vid leverans. Välbyggt med bra exteriör. Fin teckning. Gärna utställningsintresserad, men inget krav. Gärna till familj  i Västsverige.

Uppdatering 30 september: 

Nu är valparna utflugna! Flyttat till egna fina hem. Alla önskas lycka till i livet. Ridotto Ysolde aka ”Malin” stannar hemma med övriga flocken iaf tills vidare.

Ysolde (v) och Yaromir (h)
Ridotto Yaromir 7 veckor

Valpar 18 dagar

Om du är intresserad av valp eller har frågor, välkommen att kontakta mig! Helst e-post eller telefon. Inte kommentar på hemsidan, tack. Finns på Facebook (Åsa Boholm) där jag uppdaterar regelbundet och lägger ut bilder.

Väntan

För information om hundarna se Mina Hundar, gällande LUA se Lua Dalmatiner. Dino och Irma har båda A höfter, Dino är svensk utställningschampion och har två CACIB,  Irma har fått excellent, båda har känd mental status, Dino har gjort HM och Irma BPH. De har båda bra tillgängliga, inga överdrivna rädslor, ingen stark jaktlust, bra nyfikenhet, och inga hotfulla eller aggressiva beteenden. Fungerar båda utmärkt med andra hundar. Dino är fullhörande och Irma unilateralt hörande, Dino är fulltandad och Irma saknar 1 P3.

SEUCh Andiamo (”Dino”)
Andiamo MH
Irma la Douce vom Furlbach LUA (”Irma”)
Irma BPH

Stamtavla Ridotto Y

Ridotto Formosus och Filomena 4 veckor gamla (1998)
Ridotto Formosus och Filomena 4 veckor gamla (1998)

 

Dalmatineruppfödning sedan 1988